Vodkabrist

Räkna med att det är fest i Moskva nu, först efter att ryssarna vunnit VM-guld i hockey förra veckan, sedan stod staden värd för världens största klubblagsmatch: Champions League-finalen och som om inte detta vore nog så vann dom igår dessutom Eurovision Song Contest. Det är bara att lyfta på hatten för det i annars på både musikaliska och idrottsliga framgångar, svältfödda ryska folket.

Jag börja se mönstret i det hela och jag ger mig fan på att Ryssland tar hem fotbolls-EM också. Om det skulle stämma förutsätts det ju att man tar sig vidare från gruppen vilket i sin tur gör att det blir ännu svårare för Sverige att klara sig förbi det inledande gruppspelet.

Rysslands låt var nog bäst även om jag inte förstod varför dom hade en konståkare,Evgeni Plusjenko, som rekvisita. Och ännu mindre förstod jag hur fan han kunde åka skridskor på golvet så bra som han gjorde.

Annars gillade jag Ukrainas bidrag, låten minns jag dock inte mycket av.

Charlotte Perrelli hamnade på 18:e plats och var aldrig nära någon tätstrid. Jag tyckte dessutom hon sjöng falskt. Kommentatorerna  var djupt besvikna på våra grannländer som inte sympatiröstade på oss i samma utsträckning som tidigare men tyckte det var förskräckligt när forna Sovjetstater röstade på Ryssland eller när de forna jugoslaviska delrepublikerna röstade på sina forna landsmäm eller grannländer. Tydligare dubbelmoral har nog aldrig skådats.

Jag misstänker att det snart råder vodkabrist i det väldiga landet i öst efter den senaste tidens firande...

Vi körde en lottöppnig i går kväll vilket tyvärr inte genererade i några större penga summor utan vi fick nöja oss med 150 kronor i vinst. Vinst är det ju egentligen inte eftersom vi lägger 400 kronor på lotter vid varje till fälle så mer korrekt är väl att säga att vi gick 250 kronor back.
Vi hade i alla fall mycket trevligt och kvällen var inte slut förrän långt in på småtimmarna vilket börjar kännas nu. Har legat och slumrat lite i soffan till en Beck-film men jag har svårt att sova någon längre tid där. Börjar dessutom bli hungrig nu...

Har idag också varit och hälsat på diverse mödrar dagen till ära, först fikade vi hossvärmor och sedan tog vi även en liten runda till Lindås för att besöka min mor på Mors Dag. Nästa år kommer kanske den dagen att firas lite annorlunda...

Stanley Cup-finalens första av maximalt sju matcher spelades i natt och Detroit gjorde processen kort med pingvinerna från stålstaden Pittsburgh. 4-0 vann man med efter två pytsar av Mikael Samuelsson,ett av Henrik Zetterberg och faktiskt ett som inte gjordes av en svensk, Daniel Cleary.
Det kändes innan som om denna serien var en ganska öppen historia men jag undrar jag om inte Red Wings är ett nummer förstora för Pittsburgh Penguins som i och för sig har det bästa laget man har haft sedan Mario Lemieux´s glansdagar i början av 90-talet, men jag tror som sagt inte att dom räcker till här.
Jävligt tråkigt att mitt Canal+ börjat krångla igen så jag fick inte se någon hockey. Det kanske var tur ändå för jag misstänker att den tröttheten jag besitter i dag hade nog varit mångdubblad om jag suttit uppe till fem i morgon bitti.

Det blir till att tända grillen strax. Slänga på en flintastek och fira att det är måndag i morgon igen. Det känns fantastiskt.
I veckan som kommer så ligger den stora höjdpunkten på onsdag då vi ska på ultraljud en gång till, fostret var lite för litet första gången vi var där så vi fick komma på ett återbesök och det är lagt till på onsdag kväll.

När vi ändå är i Kalmar har vi planerat att införskaffa oss en videokamera och inom detta område, som så många andra, är jag helt nollställd. Så är det någon av er som kan rekomendera en bra videokamera i klassen 4000-5000kr så tages tips gärna emot!

En annan höjdpunkt är derbyt mot Boda i Boda på fredag kväll. Boda lyckades tyvärr inte följa upp sin skalp mot Örsjö med ytterligare en vinst mot Åseda vilket hade glatt oss väldeliga om så varit fallet, så dom kommer antagligen vara väldigt sugna på att slå oss i stället och av tradition brukar det tydligen bli ganska jämna matcher lagen emellan. Vi får se vad som händer på fredag.

/~~/


Kommentarer
Postat av: Nicke

Hej du.. Jag vill höja temperaturen lite inför matchen på fredag och då skulle jag vilja intervjuva dig inför derbyt på fredag. Vi tar frågorna mailvägen. Hoppas du vill vara med och säga ditt om matchen och säsongen hittils på min blogg. Tackar du ja så skickar jag frågorna till dig i morgon.

Det kommer bli en från Boda som ska medverka också och publicering sker på Torsdag.

2008-05-26 @ 15:02:05
Postat av: Ante

Nicke: Det går bra det, bara skicka du över frågorna så ska jag svara på dom.

2008-05-26 @ 17:02:39
Postat av: Ante

Nicke: Mailadressen är [email protected]

2008-05-26 @ 17:03:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0