Marknad

Kristis himmelfärdsdag idag. Det innebär för många långledigt eftersom även morgondagen brukar innebära ledighet. Ialla fall inom industrin. I år infaller dagen på samma dag som Första maj och det hör inte till vanligheterna vill jag lova. Jag fuskläste lite på Wikipedia om saken och fick lära mig att detta med stor sannolikhet är enda gången under vår livsstid som vi firar de två högtiderna på samma dag då det inte sker nästa gång förrän 2160 och då tror jag att vi allihop har varit "långlediga" en väsentlig tid. Men man vet ju aldrig.
Vidare läser jag på Wikipedia att anledningen att vi firar denna dag är för att det enligt bibeln var denna dag som Jesus lämnade jorden och försvann till himmelen. Därav namnet på högtiden antar jag.

Då jag inte själv besöker kyrkan så ofta så ska jag i stället under dagen besöka Broakulla marknad för att där dra mitt strå till stacken i idrottsföreningens korv- och våffelförsäljning så vill ni bli serverade av två av klubbens storstjärnor, Lundegårdh och jag, så bör ni infinna er där vid 11-hugget. Tänk på att pengarna går oavkortat till finansieringen av projektet att ta hit Cristiano Ronaldo så det lär behövas säljas en och en annan korv.

Som sagt långledighet nu men jag har inte så värst mycket inplanerat mer än att jag på lördag ska på fest till brorsans tjej Nathalie som fyllde 20 här för leden. Det ska bli trevligt.
Annars har jag som sagt inget inplanerat. Eventuellt blir det någon öl hos Pettan efter marknaden idag men det blir lugnt för min del. På jobbet så har de husvagnsfrälsta (i huvudsak Lasse Franzén och Lasse Frisk) pratat mycket om denna helgs stundande utflykter. Bland annat har Lasse Franzéns hjärna gått på högvarv då han många gånger har drömt sig bort  till "Solen och vindarnas ö" för att sekunden senare inse att han stod i en verkstad med mig som närmsa solsken! Det är ungefär samma sak.

I går kväll kikade Jojje och jag på Twin Peaks nästan hela kvällen och nu börjar det hända grejer.

I helgen drar hockey-VM i gång och inte mycket tyder på att Sverige ska ha något med medaljstriden att göra utom just det faktum att ingen räknar med Tre Kronor. Mitt tips är dock att Canada tar hem segern på hemmais.Dom har det på pappret överlägset bästa laget och bör vinna.

När man pratar hockey-VM så är det många som får en nostalgikick när man hör Sovjetunionens gamla nationalsång som numera används av Ryssland. Jag hittade en översättning av sången på youtube. Ganska löjlig, ganska rolig...

På lördag så spelar vi match igen. Hemmapremiär mot Åseda. Åseda som krossade Nöbbele i första matchen och kommer med all säkerhet att bli en riktigt tuff nöt att knäcka. Det laget med bäst inställning kommer att vinna. Det inebär alltså att går vi ut som vi gjorde i första halvlek så kommer det hela att bli en skitkul tillställning. För Åseda. Träning i morgon eftermiddag klockan 16.00 om jag inte minns fel.

Nu ska jag fixa lite frukost. Och glöm nu inte bort att handla fika av oss på marknaden!

/~~/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0