En vit påsk

Fyradagarsvecka denna veckan gör att det faktiskt bara är två och en halv dag kvar att arbeta innan det blir påskledighet. Och lagom till den ledigheten så verkar det som om vi kommer få snö. Begreppet "en vit jul" är helt förlegat och "en vit påsk" ligger betydligt mer i tiden.

I går kväll spelade vi match mot Bosnien/Hercegovina och gjorde det faktiskt inget vidare om sanningen ska fram, och det ska den.
Laget såg ut så här:
Mål: Axel Karlsson
Hb: Charlie Dziobek
Vb: Andreas Klevtun
Mb: Dennis Randewall (C), Marcus Joelsson
Hm: Magnus Lundegårdh
Vm: Andreas Johansson
Im: Robin Franksson, Hampus Eriksson
Anf: Adam Wellrup, Oscar Ahlström

Avb: Henrik Nordström(in 46), Patrik Nordström och Tobias Fransson (in 46).

Klockan 19.30 lite drygt blåste den lättklädde (!) domaren i gång matchen som spelades på konstgräset i Emmaboda. Bosnierna började klart bäst och skapade en hel del giftiga chanser och kom relativt enkelt till farliga avslut. Efter hand så spelade vi dock upp oss och borde gjort 1-0 när Oscar missade en fin möjlighet. Även undertecknad borde ha gjort mål när jag kom mer eller mindre fri mot målvakten utan att egentligen fatta hur fri jag var så bestämde jag mig för att chippa bollen över keepern i det bortre krysset men resultatet blev en fösning (vad sa du nu Ahonen??) lågt vid främre stolpen och skapade inte minsta bekymmer för motståndarnas målvakt. En stund senare gjorde vi ändå 1-0 genom fartfantomen Adam Wellrup som visar vilken tillgång han kommer bli för Johansfors IF i år. Dessvärre kvitterade B/H omgående och 1-1 fick stå som halvtidsresultat. I andra halvlek var inställningen lite loj när Bosnien ganska tidigt satte 2-1 och fick en stund därefter en helt korrekt utdömd straffspark som förvaltades väl och 3-1-underläget var ett faktum. Dzenan Vrana och Sanjin "Nino" Mocevic i B/H gjorde det svårt för vårt mittfält och fördelade ständigt fina bollar ut på kanterna där dom fick komma runt och slå inlägg alternativt ta farliga avslut. Vi skapade mängder av möjligheter även i andra men bollen ville inte in. Jag vågar utlova betydligt bättre tändning när vi möts i serien senare i år.
Plus i JIF till anfallsduon Adam Wellrup och Oscar Ahlström och även Axel i målet var duktigt.

Markku, du behöver inte oroa dig för att jag inte tål dina psykningar. Jag har ju kommit sist i bowlingen bägge gånger jag och mina kumpaner på VikingLine har spelat så jag vet hur det är att bli utsatt för psykningar...Tro mig.
Jag är tränad av de bästa...

I kväll blir det SM-sluspel i hockey. Canal + sänder MoDo- Timrå och jag tror det kan bli en underhållande match. MoDo måste vinna annars är det godnatt. Ska bli intressant att se hur det går.

Alex Ovechkin gick inte över den magiska 100-poängsgränsen inatt vilket jag hade förutspått. Han gick poänglös av isen men eftersom Capitals till slut vann matchen så tror jag inte han hänger upp sig alltför mycket på det ändå.
Evgeni Malkin i Pittsburgh hade en kalaskväll med fyra poäng (2+2) och har nu bara några poäng upp till Ovechkin i toppen av NHL:s poängliga.Det verkar bli en helrysk historia det där.

Nu ska jag gå och skala potatis.
/~~/

Kommentarer
Postat av: AK

En vit påsk....trodde först smått chockad att det hade införts alkoholförbud för blivande mammor o pappor på Jvgsg inför den stundande högtiden...:-)

2008-03-17 @ 22:57:24
Postat av: AK

Ante: Sympatinykterist, javisst? :-)
Vet inte om de glömde berätta det för dig på BVC, men det är alltså bara mammman som kommer att föda barn och därmed även bara mamman som behöver vara återhållsam.
Din chans att påverka det blivande barnet genom återhållsamhet från alkohol upphörde liksom sisådär nio månader före barnets födsel...:-)

2008-03-18 @ 20:14:14
Postat av: Ante

AK: Jo dom förklarade det, men någon av oss inblandade bör ju vara i kördugligt skick när det väl drar i hop sig då få blivande mammor kör in till BB själva.Därför ska även den blivande pappan vara vit den sista tiden innan förlossningen.

2008-03-18 @ 20:55:53
URL: http://yzerman.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0