Dagen efter

I går kväll vankades det kalas ute i Brunamåla när Anders "AK" Karlsson hade sitt 40-årskalas. En mycket trevlig tillställning ska tilläggas där det sannerligen inte saknades något, speciellt inte i spritbuffén. Det har kännts idag att man nyttjade den buffén till fullo.

Jag började festandet hemma hos Pelle Åsberg i Lindås med att följa Kalmars match mot Degerfors i Svenska Cupen där slutresultatet skrevs till hela 6-1. Jag hade dessvärre innan matchen satt en ansenlig summa pengar på resultatet 5-1 i Kalmars favör och blev därför besviken när Daniel Sobralenense i matchens slutskede elegant skickade in sexan bakom Degerfors keeper. Rasmus Elm bjöd på stor konst när han urtjusigt åkte slalom mellan värmländska backar som om om de vora division-6-spelare och serverade sedan Abiola Dauda som knappast kunde missa det läget.

Vi var ett helt gäng grabbar som förfestade hos Åsberg för att sedan i samlad trupp åka buss ut till Brunamåla där AK i sitt föräldrarhem som sagt bjöd till fest. 18.30 drog spektaklet i gång och 18.35 började jag redan känna mig onykter och den känslan skulle komma att förstärkas senare under aftonen.
Jag hamnade vid ett bord där bland andraäven Mattias "Spärren" Johansson,Linda Fyhr och hennes kille som hette Robban om jag inte missminner mig, huserade.

Efter en utsökt måltid så var det dags för den väntade tipsrundan och här märktes det tidigt att AK hade toppat lagen. Mitt lag, lag 1, bestod av Lisa Franzén, Emma Moline,Linda Fyhr med pojkvän och vi kände att detta lag skulle bli svårstoppat. Det hade också blivit om vi inte missat en fråga vilket ledde till att vi skrev svaren i fel ordning under återstoden av rundan och det innebar i sin tur att det inte blev så värst många rätt för oss.
Efter diverse musiktävlingar och obegränsat med grogg bestämde vi oss runt 01.30 för att cykla hem. Jag blev tilldelad en cykel av min sambo men efter att ha synat skogen lite för nära vid ett tillfälle när vägen svängde och jag inte gjorde det så gjorde vi ett omarrangemang vilket ledde till att Johanna skjutsade mig på ett föredömligt sätt genom de mörka Emmabodaskogarna denna natt. När vi utan fadäser till slut nådde hemmet så hängde Jojje på hem till Emelie Nyström för eftersläckning medans undertecknad inte kvalificerade till den festen utan i stället fick ta kvällen och det var välbehövligt vill jag lova, jag somnade mer eller mindre i fallet mot madrassen i min säng.
På det hela taget en mycket trevlig fest med horder av trevliga människor som jag gärna festar med fler gånger.
Tack AK!

I dag har dessvärre varit en dag modell tyngre då man vaknade med en betongkeps som inte var av denna värld och inte försvann den heller. Först efter en grillmiddag hos svärföräldrarna i Broakulla blev ordningen återställd. God mat är det enda som hjälper mot söndagssjukan.

Vårsäsongen i fotbollen är över och nu är det sommaruppehåll i en dryg månad med undantag för de frivilliga träningar vi har lagt in på torsdagskvällar. Jag har förvisso inte tränat den senaste månaden men tycker likväl att det ska bli skönt med sommaruppehåll. Speciellt med åtta raka vinster i ryggen.
Det kommer att bli en spännande höstsäsong som förhoppningsvis slutar med att vi har återtagit vår plats i femman när säsongen summeras.

Det ryktas om att det är fest på IP på lördag då den klassiska kubb/grillkvällen ska äga rum. Vi spelade drömkubb i den turneringen förra året då vårt lag, som bestod av svärfar Svante,Johanna och jag, tog sig till semi-final men där blev vi bortdömda och lyckades inte att besegra våra opponenter med Dennis Randewall i spetsen. Det ska bli ändring på det i år.

I kväll spelas EM-finalen med mig och hundratals miljoner fotbollssupportrar som åskådare. Vinner Tyskland vinner jag 460 kronor men ändå känns det nästan som om jag hoppas att spanjorerna tar hem det. Det är på något sätt deras tur. Sedan har jag alltid gillat Carles Puyol. Jag tycker hans evinnerliga slit i det spanska mittförsvaret är värt att nämnas.
Jag tror att matchen avgörs på straffar med Spanien som segrare.

/~~/


Kommentarer
Postat av: AK

Va, är du redan vaken, Ante? :-)

Stort tack till er alla som gjorde festen till vad den blev o till ett härligt minne att bära med sig!

//En mycket nöjd o glad AK

2008-06-29 @ 19:53:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0