JIF-Örsjö IF

I kväll sparkades höstsäsongen i gång på IP. Lite väl tidigt för höstsäsongen att börja kanske någon tycker men oftast gör man så att man flyttar en eller två matcher från höstsäsongens ordinarie start i början av augusti till slutet av juni av den enkla anledningen att många har sina semestrar i början av augusti och är därför kanske inte hemma.

Matchen i kväll var mot Örsjö IF och forsen ställde upp laget så här
MV: Axel Karlsson
YB: Henrik Nordström, Dennis Randewall
MB: Marcus Joelsson, Robin Franksson
YM: Andreas Klevtun, Peter Andersson (C)
IM: Henrik Svensson, Hampus Eriksson
ANF: Oscar Ahlström, Adam Wellrup
AVB: Anton Gustavsson (in 30), Magnus Lundegårdh (in 60) och Charlie Dziobek (in 75)


Jag följde alltså denna kamp från läktaren tillsammans med Jojje,Johannes och Linda och fick se en ganska trevlig fotbollsmatch. Johansfors började piggast och hade bollen ganska mycket utan att för den sakens skull skapa så väldigt mycket inledningsvis. Den lilla tid Örsjö, för dagen i mörkblått, lånade bollen hände egentligen ingenting av rapporteringsvärde.
Det var dock ganska tufft på plan, tufft men juste från bägge håll även om jag tyckte att golvningen av Lillen borde ha resulterat i ett gult kort för Örsjö-spelaren eller åtminstone frispark i vår favör. Nu blev inte fallet så. Lillen tvingades emellertid att byte till följd av den situationen och lämnade sin plats åt hemvändande Anton Gustavsson.
Jag kan inte med säkerhet säga om det var innan eller efter bytet som Johansfors tog ledningen men det var i alla fall runt halvtimmen spelad av första när Pettan kom runt på sin kant och avlossande kanonen vilket ledde till att Örsjös målvakt fick lämna retur, en retur som ungefär halva Johansfors IF såg ut att vilja sparka in men där notoriske målskytten Adam Wellrup var först framme och distinkt och välplacerat gav JIF ledningen. Det resultatet stod sig halvleken ut.

I pausen passade jag på att testa en av de beryktade tjocka grillkorvarna som Roy Randewall grillade med enastående resultat.

I andra halvlek sedan så tyckte i alla fall jag att Johansfors var sämre än tidigare i matchen och jag var ett tag lite orolig för ett ÖIF-mål. En oro som dessbättre bara stannade vid oro. Efter ungefär en kvart av andra så fick Oscar Ahlström bollen på vår högerkant, såg Pettan i straffområdet och slog ett alldeles briljant inlägg, så briljant att det letade sig rakt in i mål via stolpen och resultatet var nu 2-0 till forsen.Efter detta var dominansen fullständig från vårt håll. Ett par riktigt fina anfall med Dennis i spetsen som med sina överlappslöpningar gav tränaren Per glädjetårar. Dock fick ordförande alldeles för lite lön för mödan för allt som oftast slogs bollen bort innan den hittade ut till Dennis.
Efter att Johansfors missat en hel del klara lägen beslöt sig med en kvart kvar Örsjös mittback att bjuda Wellrup på ett friläge och vi som känner Adam vet ju hur han brukar förvalta dom, med att skjuta bollen så långt utanför att Johnny Elm på sin lunchrast från bruket brukar cykla upp med ett nät bollar ett par gånger i veckan...nä skämt och sido, Adam är vår säkraste avslutare och gjorde inget misstag när han bredsidade in 3-0 till oss och därmed punkterade han matchen.
Tre nya färska pinnar till Johansfors och nu, ja nu får Åseda se upp för vi kommer inte att ge oss förrän vi är förbi.
Sammanfattning:
1-0 Adam Wellrup (8:e målet denna säsong) 30´
2-0 Oscar Ahlström (8:e även för honom) 60´
3-0 Adam Wellrup (9) 73´

Matchens tre bästa spelare i Johansfors IF var enligt mig:

*** Adam Wellrup
**  Marcus Joelsson
*   Andreas Klevtun

Motivering: Wellrup får trean idag för att han avgör matchen med sina två mål och för sitt slit. Joelsson får sina poäng för sitt fina försvarsspel och Klevtun för sin fina kämparinsats och tuffa spel.
Jag vill också ge ett hedersomnämnande till Axel i holken som gör den ena stabila insatsen efter den andra. Dock har du lite för lite att göra för att få någon poäng i dag Axel.

Sammanlagda ställningen i poängligan
15 poäng, Adam Wellrup
12 poäng,  Peter Andersson.
8 poäng, Oscar Ahlström
7 poäng, Hampus Eriksson
4 poäng, Marcus Joelsson
3 poäng, Axel Karlsson & Anton Gustavsson
2 poäng, Henrik Nordström & Henrik Svensson
1 poäng, Dennis Randewall, Andreas Klevtun & Robin Franksson/~~/


Kommentarer
Postat av: Klevis

Äntligen första pinnen! Som jag har väntat

2008-06-27 @ 23:57:23
Postat av: Ante

Klevis: Den var du väl värd!

2008-06-28 @ 09:22:21
URL: http://yzerman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0