Wimbledon

Vilken final det blev i Wimbledon i går kväll! Det måste varit en av tidernas mest klassiska matcher som utspelade sig i London igår kväll. Jag ska inte på något sätt försöka lura i er att jag såg hela, för det gjorde jag inte, det var nästan omöjligt att göra det med tanke på att när man väl kommit in i matchen så blev det avbrott för regn och regnade det inte ja  då bytte man kanal utan att jag fattade att man gjorde det,och då fanns det andra sysslor som det donades med här hemma och när man sedan tittade till TV:n igen i tron om att matchen skulle vara slut för länge sedan så stod det 2-2 i set efter en gigantisk upphämtning av Roger Federer.Tredje set missade jag det mesta av , som sagt i tron om att kampen skulle vara över, men döm om min förvåning när jag klockan 22.00 slog över till TV4+ och ett tie-break som inte var av denna värld utspelade sig och precis när jag började titta för typ nionde gången denna afton så bröt Rafael Nadal, Federers serve och lyckades sedan efter många om och men hålla sin serve i det sjunde setets 16:e(!) game och därmed vinna hela turneringen framför en exhalterad, om än lite frusen, publik.
Jag vet att nästan alla höll på Federer men jag tyckte att det var Nadals tur denna gång. Och patriot som man är så är jag glad att Björn Borg fick behålla sitt rekord med fem raka titlar. Delat med Federer men likväl inte slaget och nu tror jag det kommer dröja en ofantligt massa år innan någon annan kommer upp i en sådan svit.

Det blev faktiskt en ordentlig löparrunda i går eftermiddag vilket känns idag. Johanna och jag tog oss till motionsslingan vid simhallen och avverkade där en ansenlig summa varv, ialla fall för att vara oss. Precis som jag skrev så känns det också i benen i dag men jag räknar med att det blir en ny tur inom kort.

I dag har det ännu så länge inte hänt så mycket. Det har varit jävligt diffust väder med en stunds sol följt av en stunds moln och blåst och nu i skrivande stund ösregnar det i centralorten. Något som inte bekommer mig så mycket då jag inte har några utomhusaktiviteter inplanerade denna afton.

Och Ahonen har inte släppt att jag kallade honom för skvallerbytta utan hävdar att han fått mig osäker i vissa frågor i gårdagskvällens meningsutbyte här i kommentarsfältet på min blogg. Icke!, svarar jag då. Dock blev jag lite osäker när han idag i sitt inlägg antydde att han under semestern skulle sitta i bastun och tänka på mig...Hedrad, förvisso,men likväl osäker på den "finska machomannen"...

Har ingått ett vad också med Henrik Medin om att i framtiden genomföra en så kallad "Svensk Klassiker" vilket innebär att man på ett och samma år skall klara Vasaloppet,Vansbrosimmet, Lidingöloppet och Vättern Runt. Detta har jag funderat på länge, och det har varit uppe till diskussion förr men nu känner jag att har man blivit utmanad av honom ja då finns det ingen återvändo. Jag har dock fortfarande kvar att bestämma vilket år det ska ske.

Börjar se fram emot Ölandstrippen den kommande helgen. Det ska bli väldigt trevligt att komma iväg en sväng. Jag misstänker att "Solens och vindarnas ö" kommer vara proppfull av folk eftersom HKH Kronprinsessan fyller år och har förlagt födelsedagskalaset till Borgholm under denna tid. Jag undrar hur Emmaboda har planerat för min födelsedag den 4:e oktober...

/~~/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0