Öland

Hemma igen efter en husvagnssemester (!) på Öland sedan i fredags. Nästan en hel vecka alltså... Tanken var från början att vi skulle ha bott i tält på Lundegårds camping strax norr om Köpingsvik men i sista stund blev det som så att en husvagn ville bli utlånad till oss så vi bestämde oss för att testa på det i stället för tältlivet.

I fredags kväll alltså så styrde vi kosan mot Öland med goda förhoppningar om fint väder och som en naturlig orsak till det, även lättklädda kvinnor på stranden. Det där sista var det antagligen bara jag som hoppades men ändå.
Mina två medresenärer, Johanna och Malin turades om att köra husvagnsekipaget från Emmaboda till slutmålet och gjorde det med närmast perfekt precision och innan vi visste ordet av så var vi inbackade och klara på vår campingplats som var lite extra dyr av den anledningen att man kunde få kabel-tv där. Vår husvagn var emellertid inte utrustad med TV.
En annan anledning till att det fick bli just den platsen var att familjen Frisk bodde där och så även deras vänner och släktningar så där mina damer och herrar, där var det fullt ös dagarna i ända. Det var sånt tryck där så till slut fick Lasses lillebror Kent gå på de tyngre drogerna, mer om det senare.

Vi hann alltså inte mer än att få upp förtältet innan det var dags för grogg och sedan fortlöpte kvällen så tills det att det var läggdags. Vid denna tid hade även min min bror Martin och hans tjej Nathalie anslutit till gänget. En runda 31 innan det var dags att slå igen korpgluggarna och sedan sov vi allesammans inne i husvagnen som morgonen efter var relativt varm, eller låt mig säga så här i stället, när man kom ut i 30-gradig värme, ja då svalkade det.

Lördagen sedan. Vi hade av en givmild gynnare blivit uppsatta på Absolut Vodkas gästlista på Strand Hotell denna afton. Spritmärket skulle ha förfest för lite övrigt VIP-folk och den givmilda gynnaren tyckte att vi passade in i den societeten. Dress-code: Svart var kravet, så ungefär hela lördagen gick ut på att alla skulle hitta något fint att ha på sig nu när vi för en gångs skull skulle få gå på sådant fint kalas. Efter åtskilliga timmar i Borgholms affärer så var alla nöjda. MIn outfit för kvällen skulle bli en svart stilren skjorta med beiga,rutiga trekvartsbyxor som kostade betydligt mycket mer än vad jag trodde att ett par sådana byxor kostade.Skitsamma tänkte jag, tillhör man samhällets överklass för en kväll så kan det väl vara värt det.
Väl inne på Strand så var det väldigt mycket fint folk, många av dom tjänade antagligen in min årslön bara under de timmar dom var där den kvällen.Men spriten var gratis, och på det området är det få som rår på en industriarbetargrabb på snart 27 år. Vi blev även serverade snittar och visst,det var gott det var det, men inte är det mat för en som sagt industriarbetargrabb på 27. För min del hade dom gärna fått servera kalla pizzaslicer och starköl. Men drinkar (grogg kallar vi det i Småland för övrigt),det jävlar kunde dom blanda. Alla som var inbjudna fick ett tidigarebestämt antal drinkbiljetter, tre för att vara exakt. Men när dom tog slut visade det sig att det gick precis lika bra utan. En mycket trevlig kväll och jag ska nog inte sticka under stol med att jag hade ledartröjan under den senare delen av aftonen.
Dagen efter vaknade man upp med den där känslan av att man har tagit ett decilitermått med sand i munnen innan man gick och lade sig och sedan råkat somna med sanden i munnen.
Det var då det hände... någon tittade förundrat på mina trekvartsbrallor som jag lyckats få av mig på kvällen innan och brast ut i skratt. Där hängde prislappsjävlen kvar. Ridå. Min första och sista VIP-fest antagligen.

Söndag. Alla vet var söndag i Borgholm innebär. After Beach på Strand och halva priset i baren. Detta var förvisso inget som utnyttjades till fullo utav mig då jag fortfarande var lite däven efter prislappsfadäsen. Jag höll mig till öl och det var nog en ganska lyckad taktik.
Alla vet också vilka enorma köer det blir utanför entréerna när alla ska betala inträde till kvällens nattklubb. Alla har sina egna sätt för att slippa att så där och våndas, uppenbarligen även jag. Brorsan och jag hade under lördagskvällen blivti så in i helvetes tighta med en bartender vid namn Andreas, som jobbade där och som mer än gärna satte upp oss på gästlistan så vi slapp köa.
Efter det körde vi lite förfest hos oss i husvangens förtält och det blev tillslut en ganska diger bunt där. Pierre Laakso och Mattias "Spärren" Johansson kom, så även Crille Lundin. Lägg därtill diverse folk från Frisk-lägret samt vi som bodde i husvagnen så förstår ni att det var ganska trångt till slut. Trångt men trevligt.
På nattklubben sedan var det alldeles för mycket folk för att jag skulle på något vis kunna uppskatta det. Några öl senare åkte vi hem.
Övriga veckan flöt sedan på lite lugnare förutom i tisdags då Anna Fransson och Daniel Karlsson drog med oss till Böda Sand på dagen. Där sken solen men vattnet var så förbannat kallt att jag inte kunde ta mitt premiärdopp där heller utan inser nu att jag är en lika stor badkruka som min mor...
På kvällen hamnade vi vår husvagn där vi spelade poker och festade lite grand, dock utan baksmälla dagen efter.
I dag kom vi hem vilket jag uppskattar. Borta är bra men hemma är bäst. Så är det!

Så till den episoden som utspelade sig med Kent Frisk, Lasses bror. Även han var på After Beachen i söndags och tog sig ett par stänkare men var för den sakens skull inte i värre form än någon annan där. När han stod utanför när festen var slut, och väntade på de övriga i sällskapet så tittade han lite på båtarna i hamnen där och började snicksnacka lite med någon norrman som erbjöd honom en grogg som Kent tog emot. Direkt kände han hur den tog och att något var fel och beslutade sig därför för att cykla hem till sin husvagn för att vila lite. Därefter var det svart för honom. Han hade på något vis tagit sig hem, med ounktering på sin cykel, helt själv, och lagt sig för att vila och sedan inte vaknat upp förrän morgonen efter då han låg och undrade hur i helvete det kom sig att hans husvagn numera hade grönt kakel. Det hade den förstås inte utan det var Kalmar lasaretts akutavdelning som valt att inreda sina faciliteter så.
Drick inte något utan att ni vet var det är. I Kents fall hette drogen GHB.
 
Jag läste att du hade tänkt på mig lite Markku trots allt. Det tycker jag är mysigt. Jag ska erkänna att jag vid ett flertal tillfällen läst din blogg i min mobil under denna semester. Jag måste ju hålla koll på vad du skriver ifall det är något man direkt skulle behöva bemöta!

Skönt att vara hemma!
/~~/

Kommentarer
Postat av: HM

Hej! Ska du göra klassikern så måste du kunna bada i 16 gradigt vatten.Jag har testat, det svalkade skönt :) Fortsatt trevlig semester.

2008-07-18 @ 10:58:57
Postat av: Ante

HM:Jag var rädd för det. Men våtdräkt är väl tillåten? Ttrevlig semester¨på dig med!

2008-07-18 @ 11:48:58
URL: http://yzerman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0