KFF-epoken är över

Vilken rysare det blev i handbolls-EM. Sverige slog till slut Spanien med 27-26 efter att Jonas Källman satte matchens absolut sista kast i spanjorernas tomma (!) mål. En väldigt jämn och underhållande match precis som igår dock med den väsentliga skillnaden att de blågula fick med sig alla poängen denna gång. Igår mot Ungern blev det bara en.

Handboll är annars ett ganska underligt fenomen. Så fort landslaget spelar de stora turneringar så är alla intresserade. Mellan mästerskapen så finns det inte många som bryr sig. Jag själv är en av dom som skiter högaktningsfullt i till exempel elitserien i handboll, eller för all del Champions League i samma sport. Har verkligen inte den blekaste aning om vilka som vann ligan förra säsongen, var spelarna spelar i för klubblag till vardags eller ens vad flera av stjärnorna heter. Jag kanske är ensam om detta men det jag tror inte det.
Men något händer så fort det är stora mästerskap på gång och TV4 med Patrick Ekwall (som snart antagligen står med på laguppställningen efter alla år vid den svenska bänken med mikrofonen i högsta hugg) gör stora satsningar och utomordentliga produktioner även om jag nog tycker att dom snart kunde vila Peter Jihde lite grand. Han är tamejfan överallt den mannen.
Jag vet inte vad som händer men jag gillar det. Jag gillar den form av nationalism som uppkommer när något av våra landslag gör bra i från sig!

I morgon är det ny match, mot Tyskland och jag tror och hoppas att Sverige har en god chans att ta hem även den kampen. Måste väl ändå erkänna att Tyskland som handbollslandslag vet jag ungefär lika mycket om som ekvationer, det vill säga att mina kunskaper är in i helvete begränsade.

I går var det två timmar innebandy på schemat och det gick betydligt bättre denna gången även om man fortfarande har en bra bit upp till vad man en gång orkade med.

En epok gick idag vid 14-hugget i graven. Min trognaste följeslagare och finaste jobbarkompis Kalmar FF-muggen som jag även dekorerat med Tampa Bay Lightning-klistermärken,rasade rakt ner i WWW:s gråa betong golv och gick i tusen bitar. Den har varit sönder innan och då har jag limmat ihop den men denna gången finns det inget lim i världen som skulle kunna hjälpa. Jag måste handla en ny. Jag tänkte köpt en mugg i Victoriahallen sist jag var där men det var en bild av Frasse Larzén på den så jag tänkte att skulle nog förvirra många om jag drack kaffe ur den. Nä, jag får helt enkelt köpa mig en ny mugg när Allsvenskan drar igång på Fredriksskans i vår. KFF är trots allt väldigt populära på avdelningen så en ny sådan mugg skulle nog överleva tillräckligt länge för att fullfölja sitt syfte medans en Nybro Vikings-mugg antagligen hade åkt i backen relativt fort då det finns mängder av illgärningsmän som skulle se till att just det hände.

image47       
Det var så här den såg ut, fast vit...                    


Tampa vann för övrigt tredje raka i natt. Denna gång var det Edmonton Oilers tur att åka på däng. Nattens prestation stod annars New Jerseys Johnny Oduya för när han gjorde ett mål och tre assist när Devils vann mot Flyers med 7-3. Inte illa av en kille som innan matchen totalt hade gjort nio poäng. Men mest imponerande var att han utågs till hela NHL-omgångens bästa spelare. Något som jag bara tror att Henke Z av svenskarna tidigare denna säsong har lyckats med. Jag skulle inte ha något emot Oduya i Tampa...

I morgon ska  VikingLine till bowlingbanan för att en gång för alla avgöra vem som är den bästa av oss. Jag kan som vanligt ha varit lite stor i truten men ser man till motståndet så finns det kanske ingen större anledning till nervositet...Lasse Sjuk hade antagligen inte träffat vatten från en båt.

Har haft ett jävla snussug denna veckan. Men det är väl bara att bita i hop antar jag...

Det var ordentligt kyligt idag på morgonen. Årets kallaste morgon misstänker jag. Det är så det ska vara i Januari. Kallt , riktigt kallt och snö. Det är nyttigt.

Emmaboda Tidning utkom i dag med ett reportage om den gångna (stavas det så?) tidens inomhusturneringar. Jag blev lite bessiken när jag såg att bilden på mig,Klevtun och Axel som togs efter Swedbank Cup av Bjuringer inte publicerades.Men sedan blev jag lugn, jag misstänker nämligen att Emmaboda Tidning planerar en extra bilaga, i fyrfärgstryck ochglanspapper,som handlar bara om oss tre där allt blidmaterial som finns på oss i arkivet kommer publiceras. Den bilagan bör nog dimpa ner i brevlådan vilken dag som helst nu...

Jag har fortfarande inte sett röken av någon bonus från WWW...
Det blev väl inget över den här gången.

/~~/


*Bilden är tagen ifrån www.kalmarff.se

Kommentarer
Postat av: AK

KFF?? Vikings???
Men vad förväntar du dig för kvalitet på sånt crap.
En annan köpte sin grönvita TAIF-mugg säsongen 91/92 och den har minsann hållit utan minsta lilla skråma.
Det är liksom skillnad på sann småländsk kvalitet...så ta du en sväng till Dackegloben och köp dig en ny mugg där istället...:-)

2008-01-23 @ 19:15:35
Postat av: Ante

Inte ens Frasse Larzén har en TAIF-mugg. Det säger väl allt...

2008-01-23 @ 19:22:09
Postat av: Mamma

Jag har ochså en grön/vit mugg,du får den om du vill....

2008-01-24 @ 20:09:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0