Domarstandard

Det råder just nu hetsiga diskutioner på framför allt EIS gästbok angående standarden på domarna och huruvida det är rätt att Stefan Söderqvist ska döma EIS där hans egen son spelar.
Först och främst tycker jag att alla måste fatta att det inte är VM som spelas i Emmaboda sporthall,Allsbohallen eller faktiskt inte ens i Nybro Open.
Domarstandarden  anser jag nog inte vara något jätteproblem. Söder och Benjamin och den tredje snubben som ingen verkar ha namnet på har med all säkerhet gjort bättre turneringar eller matcher. Men vem fan har inte det? Å andra sidan kan jag garantera att dom också gjort betydligt sämre insatser än i Emmaboda. Jag var själv i häftiga diskutioner ett par gånger med alla tre domarna men det är ju inte så att jag har gått och funderat på deras domslut som jag just , i stridens hetta, ansåg vara fel åt helvete sedan dess. Det funkar liksom inte så.
Vad jag har förstått så gäller de värsta diskutionerna huruvida Vissefjäda skulle ha haft straff eller inte mot EIS. Jag kan stilla era sinnen genom att säga att det var en solklar straff och Vissefjärda skulle givetvis ha haft den. Jag kan förstå att detta retar upp spelare,ledare och supportrar och jag kan förstå att domarna i den matchen fick höra ett och annat. Jag hade definitivt också gnällt om det hade berört mitt lag men inte i flera dagar efteråt.Vad jag inte kan förstå är hur Stefans grabb Måns kan bli inblandad i detta. Hur kan någon påstå att Söder gav honom fördelar? Jag kan ha fel nu men jag tror inte Måns fick en enda frispark under hela turneringen och då förstår jag inte riktigt problemet. Han är inte riktigt heller den där fula spelartypen som springer runt och pysslar med efterslängar och tjuvnyp utan snarare tvärtom så det kan inte gärna vara åt det hållet heller som folk menar att han har givits fördelar.
EIS var turneringens bästa och jämnaste lag och hade antagligen vunnit  turneringen till och med med Göte  "Negern" som domare.
Vi i JIF var också besvikna efter straffscenariot som utspelade sig i våran match mot L/L. Den poängen som vi borde ha haft där hade gett oss en betydligt enklare väg till slutspelet. Det var surt. Då. I duschen efteråt var det överspelat och dom flesta tänkte betydligt mer på huruvida man skulle hinna till bolaget innan stängningsdags än på om Söder favoriserade sin son.Det kan jag lova.

En sak dock Söder... Blås inte så helvetes hårt pipan. Dennis har knappt hört ett ljud sedan Allsbo i december...

Har varit och spelat säsongens första tvåtimmarspass med innebandy i Flygthallen. Det kändes ok första timmen sedan längtade man mest hem till TV-soffan. Skönt att ha det gjort i allafall. Jag fick Henke Medin emot mig som vanligt vilket brukar gynna mig något enormt och så var fallet även idag. Jag manövrerade ut den gode Medin gång på gång med teknisk finess och tufft fysiskt spel. Det är skönt att sådant inte förändras trots att vi nu är inne i ett helt nytt år...

Snart halva arbetsveckan avklarad också vilket får ses som positivt och imorgon är det frikväll.Det vill säga att ingenting är inplanerat. Inte ännu i alla fall. Om jag inte missminner mig så har vi tvättid imorgon kväll så då får man väl lägga sin surt förvärvade fritid på det antar jag.

Nu tar vi kvälllen...
/~~/




Kommentarer
Postat av: HM

Var vi i samma hall och spelade? Du själv kommer fram och säger att var mål du gör. Men till något annat om man skjuter en boll på en motspelare så skall man be snällt om ursäkt.:)

2008-01-15 @ 22:09:53
Postat av: Simon

Det är med "att det inte är VM som spelas" kan jag förstå på ett sätt. Menar du att det inte är "VM domarklass" så köper jag det. Men att det inte skulle vara viktigt bara för det är en inomhuscup för div
4/5/6:lag så ska man inte bara skita i domarnas insats eller hur?=)
Vad jag vet så har Stefan själv tackat nej till att döma t.ex i Jul Kul när hans dotter har lirat. Jag är tycker egentligen ingenting annat än att Stefan är en riktigt duktig domare! MEN det skulle tysta väldigt många munnar om han inte dömde sin gamla klubb Emmaboda! Tror inte du de Ante? =)

2008-01-16 @ 17:32:39
Postat av: Ante

Simon: Jag menar att det inte direkt är VM-klass på spelarna heller vilket hade varit underligt om så hade varit fallet. Visst är det allvar när man representerar sitt lag och det ska det givetvis vara ,annars kan man sysselsätta sig med något annat, men inte så till den milda grad att man i nästan en vecka efteråt ska behöva diskutera hur det kunde ha varit om domaren hade gjort si eller så.
För min egen del får Söderqvist döma precis vilka lag han vill,EIS inkluderat, jag anser precis som du Simon att han är en oftast riktigt duktig domare. Och nej, jag tror inte det hade tystat speciellt många munnar om Stefan inte dömde EIS. Dom munnarna som glappar som värst just nu hade ganska omgående hittat nya saker att skylla eventuella förluster på. Så tycker jag.

2008-01-16 @ 18:10:46
Postat av: evestål

måns skulle ju från början inte ens vara med i cupen,sen att vi fick skador så han o filip blev inkallade till söndagen kan ju inte stefan hjälpa, domartrion var ju utsedd sedan tidigare o sen att stefan skulle ge måns nån fördel tror jag inte! i matchen mot vissefjärda var de tre situationer med måns inbladad! två av dem fick han emot sig av stefan, den tredje fick vi med oss och då var de inte stefan som tog den utan benjamin, jag tror inte att man har fördel som spelare om ens förälder dömmer tror snarare att man får svårare o få frispark med sig

2008-01-16 @ 18:29:42
Postat av: Ante

evestål: Jag håller med dig. Jag tror snarare att det ibland kan vara tvärtom, att det är svårare att blåsa frispark för sitt egna barn.

2008-01-16 @ 18:53:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0