All Star Team

Så var Swedbank Cup avgjord för denna gången och som vinnare stod Emmaboda IS förstalag som gjorde välförtjänt efter en mycket spännande final mot evige antagonisten Lindås/Långasjö.
Söndagens slutspel var mycket händelserikt och bjöd på ett par riktiga guldkorn där semifinalen mellan LBK/Långasjö- Gullabo/Gullaboås var den mest sevärda, matchen stod 2-2 när det återstod 30 sekunder då pånyttfödde Ante G satte L/L:s ledningsmål bara för att sekunderna senare se G/G kvittera direkt efter avsparken. Sudden death följde och det gick så långt att det tillslut bara återstod två spelare. Två turneringens mest sevärda : Ricke Magnusson mot skytteligavinnaren Fredrik Svensson. Ricke gjorde emellertid processen kort med sin motståndare och sköt L/L till final redan efter fem sekunder.

I finalen väntade som sagt Emmaboda som spelade upp sig ju längre turneringen gick. EIS fick också matchens två första mål innan L/L kunde reducera genom sin kapten och hela turneringens i särklass bäste spelare Victor Carlsson. Emmaboda ökade dock på ledningen omgående genom Robert Pavic men bjöd in L/L i matchen i slutet när Andreas Pettersson reducerade EIS ledning till endast ett mål. Slutet blev dramatiskt med mängder av L/L-chanser men EIS höll undan och vann turneringen välförtjänt och rättvist.

Turneringens lag enligt mig:

Målvakt: Richard Gerhardsson, Orrefors IF
Gerhardsson var turneringens bäste målvakt fram tills det att han blev skadad i slutspelet. Utan honom var Orrefors ingenting.

Back: Victor Carlsson, Lindås/Långasjö 2
Turneringens i särklass bästa spelare och många var vi på läktaren som undrade hur förra årets Lindås-tränare Boris Broberg kunde peta Victor i match efter match. Var Victor så här bra förra året och hade fått speltid hade inte Lindås spelat i femman i år.  Kul också att Victor tilldelades lagkaptensbindlen före namn som Ricke Magnusson, Fredrik Karlsson, Andreas Gustafsson, Peter Fagerström eller David Strand. Gjorde dessutom två oerhört viktiga mål.

Back: Magnus Dahlman, Emmaboda IS 1
Dahlman var som vanligt hur stabil som helst och Emmabodas lagkapten ledde sina styrkor fram till en ny triumf.

Forward: Fredrik Svensson, Gullabo/Gullaboås
Årets skyttekung med nio baljor och kanske hela turneringens mest tekniska spelare.

Forward: Mattias Evestål, Emmaboda IS 1
Evestål är antagligen den mest obehagliga spelare som finns att möta. Stark,småful och skjuter stenhårt och är ofta den avgörande faktorn i EIS matcher. Sju mål från Evestål gör att han starkt bidrog till EIS seger i turneringen

Andrafemman:

Målvakt: Axel Karlsson, Johansfors IF
Back: Zoran Cipra, EIS 1
Back: Fredrik Karlsson, L/L 2
Forward: Gezim Dalipi, Orrefors IF
Forward: Rickard Magnusson L/L 2

*Ett hedersomnämnande till L/L:s David Strand som trots att han inte använde händerna mer än två gånger under hela turneringen gjorde en riktigt fin insats mellan stolparna och svarade för en hel del fina räddningar (det där tog emot att skriva David...Du visste trots allt inte var du var när jag laddade bössan och oturligt nog träffade stolpen i gruppspelet!)


Mitt förhandstips om att Vissefjärda skulle ta sig till final mot Emmaboda höll alltså inte. Jag försvarar mig med att jag inte visste att L/L hade toppat sitt lag så pass som man faktiskt hade gjort. Riktigt kul att se i allafall och över lag en väldigt trevlig turnering som nog snart har seglat om Nybro Open i popularitet, ialla fall för mig.

/~~/

Kommentarer
Postat av: AK

Mmm...för att ha sprungit omkring på planen halva turneringen har du väldigt bra koll.
Måste säga att jag håller med dig om det mesta du skriver...fast när jag läser dina All Star Team undrar jag ju förstås var den där prima ersättaren för Peter Andersson i JIF som du förvarnade om tog vägen...:-)

2008-01-14 @ 10:22:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0