Ett gossebarn!

Nyss uppstigen efter en mycket god natts sömn för en gångs skull. Var hur trött som helst i går kväll när jag kom hem från en av årets trevligaste fester hos Lasse och Astrid på Möllstorp på Öland.

Först och främst så vill jag och Johanna passa på att gratulera Peter och Karro som klockan 16.58 i onsdags blev stolta föräldrar till ett vansinnigt vackert gossebarn! Grattis!!!

Som sagt så spenderade jag onsdagskvällen och stora delar av torsdagen i Franzéns husvagn på Öland. Tanken var att vi skulle ha spelat minigolf på onsdagskvällen men vi beslutade oss tidigt för att skjuta upp det eventet till dagen efter då vi skulle trotsa den eventuella träkeps som man många gånger kan vakna upp med under semestertider efter grillfester i goda vänners lag. Vi avnjöt en grillmiddag modell bättre där inget saknades. Efter det blev det lite samtal om livet i stort. Även en längre promenad med Zelda, Lasse och Astrids hund, innan vi avrundade kvällen med en hel del kortspel där jag i samtliga fall fick kapitulera till min hårfagre vän. Han vann alltså över mig alla gånger.
I går morse så blev det ändå beslut om minigolf som skulle avgöras på Ekudden i Kalmar. Förutom jag och Lasse så följde även husvagnsgrannarna Pontus Elofsson och fotbollsspelande Frida Andersson med för att även dom försöka ta hem denna åtråvärda titel.
Jag fick direkt ett jävla övertag på dom andra när jag direkt spikade på första hålet. Franzén åstadkom inte bättre än en fyra och i denna stund kända jag att det här kunde gå vägen! Dock förändrades matchbilden ganska väsentligt ganska så fort för när jag i en period av tre hål (4,5,6) noterade ett resultat på 24 slag (två 10:or) så tappade jag allt. Det hjälpte föga att jag efter 9-håls-vilan spelade som en gud och slog sex raka tvåor och tog in slag efter slag men alla dom där 24 jag tappat innan lyckades jag inte ta in och fick dessvärre ge mig i denna match. Glädjande var dock att Frida knep den icke allt för åtråvärda sistaplatsen.
Jag slutade på bronsplats med 69 slag. Pontus tvåa på 54 och Franzén kom fyra från slutet med 53.

Jag sitter här just nu och bara väntar på ett telefonsamtal från kvinnan i mitt liv som jag har lovat att hjälpa i dag på Emmagården. Jag har erbjudit mina diskplockartjänster för den nätta lönen av en bakad potatis vid lunch.

Kikade givetvis även jag på Kalmar FF:s UEFA-cupkval mot Racing Union från Luxemburg. Jag måste nog säga att jag har aldrig någonsin sett Kalmar så överlägset i någon match. Racing var inte med alls och KFF kunde till slut vinna med hela 7-1. Detta trots att man valde att vila 2/3 av JIF:s biddrag till svensk toppfotboll. Jag tyckte att kommentatorn sa att nästa omgång lottas i dag. Ska bli spännande att se vilka Kalmar får möta.
Jag fattar inte hur man tänkte bara när man beslutade att man skulle ta 200 kronor i inträde till en match som den i går? Förvisso finns det bara sittplatser att tillgå när man spelar i UEFA:s cuper men det kan inte ha varit mer än halvfullt där i går. Perfekt kväll annars för fotboll med fint väder, semester och något så ovanligt som UEFA-cupspel i Kalmar. Bättre hade väl varit att ta en rimlig summa i inträde och fylla de platser som fick fyllas. Glöm inte bort att vi är smålänningar för tusan!

Om tid finnes i kväll ska jag ge mig ut och springa. Det blir nog inte förrän lite senare i eftermiddag efter Emmagården, men jag känner att jag är sugen i dag och tänker ha som daglig målsättning att gå under 28 minuter. Det är trots allt nästa två minuter över vad jag bevisligen kan springa på och därför borde detta vara en rimlig målsättning trots ölandsbesök och diskplockning!
Ska köpa mig ett par nya springskor. Jag har alltid snott farsans när han inte vill ha dom längre men nu känner jag att jag är redo för ett par nya.

Fotbollsträningen drog i gång i går och jag hade ju tidigare uppmanat folk att gå och träna. Sen gjorde jag inte det själv. Jag är den förste att erkänna att jag hade helt enkelt inte kraft till det. Det blir på måndag i stället för min del.

Rasslebygdanhängarna har iår en sagolik tur med vädret hittils. Klarblå himmel ,200 grader varmt och inte en tendens på varken regn eller annat ovälkommet väder. Det underlättar säkert mycket när man bor i tält på en åker kan jag tro.

/~~/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0