Silvermedalj och landslag

Emma Johansson? Vem fan är det undrade jag tills för ungefär en halvtimme sedan. Sedan visade det sig att det är världens näst bästa linjeloppscyklist i och med att hon tog sig i mål på andraplats i Peking-OS linjelopp.
Jag ska inte sticka under stol med att jag 90 % av loppet med måttligt intresse. Jag prioriterade Sportbladet i soffan betydligt högre. Och när sedan Brasilien-Nya Zeeland i herrfotbollsturneringen sparkade i gång, ja då hade jag inte mycket tankar på cyklar. Men när textremsan började rulla nere i bildkanten att det återstod en dryg mil och att två svenskor var med i täten, då slog jag över och beslutade mig för att följa tjejerna in i mål. Och vilken dramatik det blev. Emma Johansson såg urstark ut trots att bokstavligen varit ute och cyklat i tre och en halv timme och lyckades spurta sig till en silvermedalj.

Det är kanske lite det som är charmen med OS, att atleter som är anonyma för den stora massan bara på några sekunder kan bli rikskändis. Grattis Emma!

I går var vi på Kalmars stadsfest och det var nog den sämsta fest jag någonsin varit på. Helt urtråkigt och pissigt väder. Det hela slutade med att vi åkte hem till oss och grillade. Jag,Johanna,Johannes,Linda,Peter,Karro och Max.
Max är numera det officiella namnet på Peters och Karros son.

I kväll blir det B-lags-match på Lindåsvallen och jag sprang på David Strand i Kalmar igår. Trött och tärd av nervositet var den gode grävmaskinistsonen. Jag tror att han får kalla fötter och därmed inte deltar i matchen i eftemiddag.

Efter grillningen i går kväll spelades det även en hel del kort. Jag höll på att göra något unikt när jag gick igenom ett parti plump utan att plumpa alls. Nästan i alla fall. I det sista spelets sista kort så åkte jag dit på en sketen ruterfemma. Jag hävdade att jag skulle ta sju stick där men i och med den missräkningen så blev det åtta och därmed plump i protokollet.

Kalmar möter Ljungskile i kväll på Starke Arvid. Jag tror inte att det blir någon lätt uppgift att åka upp dit för att plocka med sig tre pinnar hem. Jag tror att Kalmar har goda möjligheter att göra det, men det kommer inte att göra sig självt. Ljungskile har tagit poäng av många topplag och slog AIK, Göteborg och Elfsborg där i våras om jag inte minns fel.
Elfsborg som för övrigt åker till den kungliga huvudstaden i afton för att där försöka sig på att slå AIK på Råsunda. Jag tror dessvärre att man lyckas med det. Förlorar man och KFF vinner, så är det åter igen fyra sköna poäng ner till boråsarna. Och i och med att Örebro mycket glädjande slog IFK Göteborg i går så skulle en KFF-vinst och en Elfsborgsförlust sitta som en fläskläpp.

Måste även jag passa på att gratulera EIS två nyblivna landslagskillar Måns Söderqvist och Mattias Pavic. Fantastiskt bra gjort grabbar! Jag var nere och tittade på EIS senaste match mot IFK Borgholm och förstår mycket väl varför ni är uttagna. Lycka till!

/~~/


Kommentarer
Postat av: AK

Du satte tummen på det. Visst fanken är det ännu roligare när plötsligt en svensk OS-deltagare man nyss inte ens visste exisetrade helt plötsligt tar emdalj!



Sen väntar jag med spänning på förklaringen till dagens matchresultatet i B-lagsmötet...

2008-08-10 @ 21:02:20
Postat av: HM

Det kan dröja,för jag var där och tittade efter en sådan tunnel i 1:a halvlek så kanske han ej har hittat hem ännu.Hoppas att vi ses imorgon på innebandyn så skall du bli uppsnurrad igen :)

2008-08-11 @ 16:51:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0