Vinstlott

I går var jag och Jojje på Fredriksskans för att titta på Kalmar FF:s hemmapremiär mot Ljungskile. Jag skulle vilja påstå att det var klasskillnad matchen igenom. Kalmar var hela tiden lite starkare och bättre. Och vad som var riktigt skoj att se var att David,Rasmus och Viktor Elm var bäst av alla. De två yngre bröderna fanns dessutom med i målprotokollet och David var utomordentligt nära att även han göra sin bröder sällskap i den statistiken.
Jojje och jag lyxade, dagen till ära, till det med att slå till på varsin sittplats som lite oturligt dock var precis jämte klacken som som sig bör inte var speciellt tyst även.
Innan matchen började satt jag och tittade ut över "Skansen" och kikade på de publikvärdar som vandrar runt på löparbanan som omger fotbollsplanen och har som uppgift att hålla ordning på publiken vilket dom gör jättebra men jag undrar en sak: Borde inte Sverges näst bästa fotbollslag kunna köpa in varsin ny jacka till de tappra själar som är publikvärdar. Dom gula, vanvettigt fula, jackorna som nu pryder värdarna måste vara ärvda av dom publikvärdar som gick på Råsunda när Sverige spelade VM-final och redan då var de antagligen omoderna.

Kalmar möter Örebro borta på torsdag, då blir det nog till att se matchen på Peterskans.

Jag noterar glädjande att Tampa Bay Lightning drog vinstlotten i draftlotteriet vilket innebär att man kommer att få välja talang först av alla. Detta är ett oerhört privilegium som rätt utnnyttjat är värt hur mycket som helst. Sist Lightning hade förstavalet var 1998 och då föll valet på Vincent Lecavalier, i mina ögon världens bäste hockeyspelare.
Innan har det gått till som så att NHL:s poängmässigt sämsta lag har fått välja första och så vidare, numera lottar man bland de fem sämsta av den anledningen att annars hade många lag lagt av att kämpa så fort slutspelschansen försvunnit och då hade man i stället riktat in sig på att komma sist för att just få välja först. Så värdefullt är förstavelt i NHL:s Entry Draft, som för övrigt funkar precis som på skolgympan: Man väljer de bästa först, de lite sämre sedan och de "sämsta" blir oftast inte valda alls.

Lasse Franzén känner ett visst mått av oro om hur Emmaboda ska behandla honom efter det att jag här på bloggen i går avslöjade det faktum att han svalde SR Kronobergs aprilskämt med hull och hår,(läs gårdagens blogg för mer fakta). Det är därför min ärade kollega numera går under namnet Lasse April. Även Tony verkar lite nedstämd över detta faktum eftersom även han gick på det.Lasse Frisk däremot är lycklig som en nykär 13-åring eftersom han för första gången i världshistorien inte gick på ett skämt. Att han inte gick på skämtet beror emellertid på att han inte hörde det och klarar sig därför undan denna gång.

Det verkar ha varit en sjuhelvetes hockeymatch i Linköping i går...

I kväll är det träning igen. Klockan 18.00

Lyssnade färdigt på sista Stieg Larsson-boken i dag. Känns ...vemodigt...

2-7 mot Vissefjärda känns hårt. För er som brukar läsa referat från JIF:s matcher här och undrar varför det aldrig kommer något beror det på att jag inte deltog och det var nog tur det, då hade nog slutresultatet blivit ännu värre.
Något referat kommer alltså inte från den matchen men jag kan rekommendera Dennis summering på Johansfors hemsida.

/~~/

 



Kommentarer
Postat av: M.J

Jag har ochså läst klart sista Stig Larsson boken idag,så jag vet vilken saknad du känner.

2008-04-08 @ 21:18:16
Postat av: Jonas (Lkpg)

Då får du minsann hålla koll på rad 2 på Behrn Arena. Där sitter nämligen de "riktiga" fansen som faktiskt även åker på bortamatcherna.. ;)

2008-04-09 @ 15:25:25
Postat av: Ante

Jonas(Lkpg): Jasså du ska dit?,jag ska hålla ögonen öppna och se om jag ser dig. Bortamatch förresten, du har väl nästan närmre till Örebro än till Kalmar? =)

2008-04-09 @ 17:14:17
URL: http://yzerman.blogg.se
Postat av: MM

Åsa Larsson funkar. Men jag rekommenderar Christina Wahldén eller Johan Theorin.

2008-04-10 @ 21:03:52
Postat av: Ante

NM:Den var riktigt underhållande!
MM: Jag ska genast kolla upp dom, tack för tipset!

2008-04-10 @ 22:21:33
URL: http://yzerman.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0