Referat

Då ska jag försöka att ger er min vinkel av träningsmatchen mellan Johansfors IF och Lindås/Långasjö som utspelade sig på Johansfors Idrottsplats gröna matta som faktiskt var helt OK. 
Vi ställde upp laget så här:
MV: Axel Karlsson
YB: Dennis Randewall (C),Oscar Ahlström
MB:Marcus Joelsson,Robin Franksson
YM: Peter Andersson, Hampus Eriksson
IM: Henrik Svensson, Andreas Johansson
ANF: Andreas Klevtun, Adam Wellrup
Avbytare: Magnus Lundegårdh (in 46),Tobias Fransson (in 80) Henrik Nordström (in runt 70)

Denna match var alltså vårt precis som L/L:s genrep inför kommande helgs seriepremiärer. Och så här efter matchen känns det riktigt bra eftersom vi klarade att spela 0-0 och det bästa av allt är att det inte var orättvist heller. Nu ska det erkännas att L/L hade ett par riktigt klara chanser i slutet som man definitivt borde ha förvaltat bättre men det gjorde man inte.
Matchen började med att L/L skapade lite småfarligheter innan vi utjämnade spelmässigt och skapade även vi en del ströchanser, bland annat hade Klevtun en del skott. Det känndes att vi var taggade i dag och ville verkligen inte ge oss i närkamperna utan smällde på relativt bra och vann därmed också nästan alla närkamper. Och när första halvlek började dra sig mot sitt slut så var vi det bättre laget och samtliga insåg att ett ledningsmål var inom räckhåll för oss. Halvleken blåstes av och eftersom slutresultatet var 0-0 så kan säkert den intelligente räkna ut vad halvtidsresultatet var.
I andra halvlek så starta L/L klart piggare än vi och en stund in i den så rinner Lindås/Långasjös för dagen bäste spelare Viktor Carlsson igenom ett helt stillastående JIF-försvar och ställs helt ren mot Axel som dock inte behövde ingripa eftersom Viktor sköt någon halvmeter utanför stolpen. Efter det böljar spelet fram och tillbaka tills det är drygt tio minuter kvar då L/L pressar oss hårt för ett vinstmål och bränner ett gäng solklara målchanser. Detta är vår enda riktigt svaga period i matchen, här märks det att det skiljer en division mellan oss men med stor moral och en portion tur så lyckas vi hålla undan även under den perioden och matchen slutar som tidigare nämnts 0-0. Helt rättvist sett till matchens 80 första minuter men L/L borde nog ha förvaltat någon av sina jättechanser i slutet.
Bäst i JIF idag var Henrik "Lillen" Svensson och även Axel Karlsson var riktigt bra i målet.Övriga var också bra och kämpade och slet som djur men dessa två höjde sig över mängden tycker jag.
Bäst i Lindås/Långasjö var Viktor Carlsson och när man bytte in Crille Lundin i andra så kändes L/L betydligt farligare och höll i bollen bättre,så plus även till honom.
Samma domare som senast, jag tycker att även han gjorde en väldigt bra match även om han och jag hade diverse diskutioner under matchen. Och dessutom stod han i vägen när jag skulle ge mig på en dribblingsräd av den högre skolan.Jag vet fortfarande vad denna domaren heter men som sagt så gjorde han också en bra match.

Är precis hemkommen från köldhålet Fredriksskans och matchen mellan Kalmar FF och Hammarby IF. En match som Kalmar dominerade långa stunder och borde ha avgjort tidigt. Hammarby var förvisso inte ofarliga men det kändes helt enkelt som om stockholmarna var numret mindre(bokstavligt talat faktiskt, Hammarby måste ha ett av serien minsta lag??) i allt. Efter 0-0 i paus så skapade KFF chans på chans men planens absolut bäste spelare,Hammarby-målvakten Kristoffer "Poppen" Björklund, räddade huvudstadsborna gång på gång men tre minuter efter att matchuret stannat på 90 så avgjorde Patrik Ingelsten i efterspelet av en hörna och glädjen på Fredriksskans var total! Tre nya poäng till Kalmar som går en strålande säsong till mötes.
En sak jag och Johannes funderade på när vi satt där och huttrade var hur i helvete dagens matchvärd, Faurecia, kunde undgå att ge ovan nämde "Poppen" Björklund priset som Hammarbys bäste spelare. Jag undrar var man får för dryck i glaset när man är matchvärd...

Lite sorgligt att denna helg snart även den är till ända och att i morgon börjar en ny lång arbetsvecka. Dock med en stor ljusglimt. På tisdag bär det av till Kalmar för att genomgå en ultraljudsundersökning på Johanna. Då får vi veta hur många som finns i hennes mage och även lite grand om hälsan. Så vi får hålla tummarna för att allt ser bra ut!

Nu ska jag försöka övertala den gravida kvinnan som ligger i vår soffa att vi ska börja se på Twin Peaks-boxen jag inhandlade i förra veckan.

/~~/


Kommentarer
Postat av: Crizze

Ultraljudsundersökning låter spännande, vi hoppas givetvis på att det ska bo tre små mini-Ante där inne, som kan dominera Johansfors mittält runt år 2029 :)

2008-04-20 @ 19:38:45
Postat av: Ante

Crizze: Det hoppas jag med, eller att dom dominerar EIS damlag om det är flickor där inne!

2008-04-20 @ 20:02:26
URL: http://yzerman.blogg.se
Postat av: MA

Eller varför inte tre mini-Ante som dominerar i KFF!!!

2008-04-20 @ 21:54:06
Postat av: Ante

MA: Hehe, med tanke på min enorma talang för spelet så är nog ditt scenario det mest troliga Markku. Dock har nog redan Johnny Elm tagit patent på det.

2008-04-21 @ 16:56:50
URL: http://yzerman.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0