Örsjö-Johansfors

Jag fick lite tid över så jag tänkte bjuda på ett referat från vår seriepremiär mot Örsjö på idylliska Strandängens IP.
Förutsättningarna innan match var perfekta. Fredagskväll, fint väder och derbymatch direkt. Stämningen var på topp under omklädningsakten och alla verkade sugna på att spela fotboll. Uppvärmningen tog vi oss igenom i maklig takt, lite halvlojt men ändå och i omklädningsrummet precis innan match så lovade vi varandra att verkligen ge gärnet och visa våra motståndare att vi kommer bli att räkna med i år.

Per formerade laget så här:
MV: Axel Karlsson
YB: Dennis Randewall, Oscar Ahlström
MB: Marcus Joelsson(Ut 70),Robin Franksson
YM: Hampus Eriksson, Peter Andersson (C)
IM: Henrik Svensson, Andreas Johansson
ANF: Andreas Klevtun, Adam Wellrup
AVB: Henrik Nordström (in 70), Magnus Lundegårdh och Tobias Fransson

När matchen några minuter senare drog i gång så gör vi allt, precis allt tvärtom. Vi går inte in närkamperna, vi slår bort i stort sett varenda passning och förlorar varenda jävla andraboll. Och inte nog med detta, Örsjö är heltaggade och så oerhört mycket mer inspirerade än vad vi är i och äger därför stora delar av årets första seriehalvlek. Man tar också ledningen på straff efter att Oscar Ahlström gått för bryskt in i en närkamp och hemmalagets bäste spelare idag Babak Taleb gjorde inget misstag vid punkten. En aningen billig straff kan jag tycka men jag har å andra sidan sett betydligt värre exempel. Efter detta så är irritationen total i vårt lag,på varandra för ovanlighetens skull. Pettan brände ett par fina lägen i slutet av halvleken som annars gick helt i hemmalaget Örsjös tecken.

I pausvilan var det dystert i omklädningsrummet. Axel träffade huvet på spiken när han sa att " Det tror fan att vi ligger under när hela vårt lag bara går och tjurar på planen" För precis så var det. Tjurigt och lojt. Vi enades dock om att göra vårt absolut bästa i andra och denna gången kändes det faktiskt som om vi menade det.

Andra halvlek blev en total motsats av första. Vi dominerade den från början till slut med undantag av ett par Örsjöchanser som för all del var livsfarliga. Per ville att vi skulle använda kanterna betydligt mer och spela fler bollar på Pettan och Hampe vilket vi också gjorde och fick på så sätt ett mycket farligare anfallsspel en det i första ( första halvleks anfallsspel från oss var förvisso obefintligt...) och skapade lite ströchanser utan att egentligen komma riktigt nära, men med cirka kvarten kvar så lyckas vi ändå kvittera. En boll ut på vår högerkant och en situation där Adam Wellrup får bollen mot två hemmaspelare nästan nere vid hörnflaggan. Situationen ser hopplös ut för den gode Adam men jag tänker att jag ska jävla chansa på att han tar sig igenom och sätter följdaktligen full fart mot mål. Adam tar sig på något oförklarligt vis igenom Örsjöbackarna och tittar upp och slår ett stenhårt inlägg några decimeter över marken och fram kommer undertecknad och får en kalasträff på volley som resulterar i att bollen sitter i taket och kvitteringen är ett faktum. För övrigt det enda bra jag gjorde under mina 90 minuter idag.
Efter detta så äger vi matchen totalt och skapar mängder av chanser och borde kanske ha satt något mål ytterligare i matchens sista minutrar. På det hela taget ett rättvist resultat. Premiären är avklarad och vi är fortfarande obesegrade vilket får ses som något positivt.
Bäst i JIF var:
*** Axel Karlsson
** Hampus Eriksson
* Adam Wellrup


Nu ska vi snart samlas i bowlinghallen för intag av föda och kanske även något lite starkare. Skönt att ha premiären avklarad trots att det inte blev vinst. Jag är övertygad om att inställningen kommer att vara betydligt bättre i nästa omgång när vi har hemmapremiär.

Övriga resultat ikväll som jag snappat upp:
Lindås/Långasjö- Ljungbyholm 1-1 L/L:s mål av Gustav Hallgren-Olsson
Emmaboda IS Dam-Lindsdal 1-3 EISD:s mål av Sofia Lundin på straff.

/~~/


Kommentarer
Postat av: Nicke

Ett bra matchreferat och precis så uppfattade jag också matchen från mitt perspektiv som bortasupporter. Ditt mål och förarbetet var jättefint matchens behållning liksom Axels kanonräddning i mitten på andra halvlek. Men precis som du skriver så gjorde ni en godkänd andra halvlek. Nu får vi ta första segern hemma istället nästa helg. Ha en trevlig kväll på nöjeshuset :-)

2008-04-25 @ 22:48:00
URL: http://nicke-grozdanovski.blogspot.com/
Postat av: AK

Ante: Med det målet har du rätt goda förutsättningar att kunna ta hem segern i den interna kommunskytteligan i den årliga kampen mellan dig o Jojje...:-)

2008-04-26 @ 00:21:50
Postat av: Ante

Nicke:Kvällen på Nöjeshuset var alla tiders! Precis som du säger så får vi sträva mot tre pinnar hemma mot Åseda i nästa omgång.

2008-04-26 @ 01:25:10
URL: http://yzerman.blogg.se
Postat av: Ante

AK: Ja det vore väl fan om jag inte vinner den interna i år...

2008-04-26 @ 01:25:54
URL: http://yzerman.blogg.se
Postat av: Anonym

Grattis Ante till första målet...i år..än så änge! !"grattis åxå till en bra start.." faren = pappa "

2008-04-26 @ 19:50:48
Postat av: Anonym

Grattis Ante till första målet...i år..än så änge! !"grattis åxå till en bra start.." faren = pappa "

2008-04-26 @ 19:51:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0