En pinne här, en pinne där...

Ganska precis hemkommen från årets andra borta match. Denna gång stog Läckeby för motståndet och slut resultatet skrevs till 2-2.
Läckeby började matchen i ett tempo som var lite för högt för oss så vi släppte till många målchanser men Axel spelade väligt stabilt i buren matchen igenom. Efter dryga halvtimmen var det ändå dags för serieledande Läckeby att ta ledningen efter en situation i vårt straffområde där jag inte riktigt ser vad som händer men mål blev det och det var helt rättvist. Precis innan domaren skulle blåsa av första halvlek så lyckades vi kvittera genom Stefan ( jag fattar inte hur karljävlen bär sig åt men varenda gång han har bollen i boxen så blir det livsfarligt, oftast faktiskt mål)efter mycket fint förarbete av Henke A. I halvtidsvilan kändes det som att laget var väldigt tänt och laddat och oerhört sugna på att inte åka hem tomhänta, i det läget trodde faktiskt jag själv att vi skulle vinna matchen för det finns inget värre än att åka på ett baklänges mål precis innan vilan (Ja,möjligtvis precis innan slutet på andra då...)
Andra halvleks första hälft var mycket hawaii-fotboll och enormt mycket "springa utan boll" fram och tillbaka  hela tiden. Ett tag tror jag faktiskt att bägge lagens mittfält hade kunnat gått av planen för alla bollar gick över oss, men vi sprnag där fram och tillbaka som sagt och började väl ställa in oss på att matchen skulle sluta 1-1 men med 10 min kvar så får Läckeby bollen djup ner i vårt straffområde och deras anfallare drar våran back och skär in i straff området, där jag borde ha klivit fram mycket fortare på anfallaren, avlossar ett lågt skott som Axel aldrig ser  eftersom jag står i vägen, och 2-1 är ett faktum.  I detta läget tror jag inte att någon i vårat lag (kanske Per...) trodde på att vi skulle komma tillbaka. Alla var trötta, slitna och besvikna. Då händer något jävligt märkligt. Vi börjar spela riktigt fin fotboll och väggar oss fram till många fina avslutslägen och en frispark som min mittfältskollega David  får på en bra träff men som målvakten tippar till hörna, en hörna som vi förvaltar på bästa sätt. David B nickar in 2-2 med 4 minuter kvar på en utmärkt hörna från Hampus och spikar därmed slutresultatet.
en väldigt skön poäng att ta med tanke på att Läckeby var utan poängförlust inför kvällens omgång.
Jag citerar Axel " Jag var bäst idag" och det stämmer, Axel var solklart bäst på plan men även Hampe och Medin tyckte jag gjorde väldigt bra insatser.Även Bergkvist bör nämnas för sitt fina mål.
Jag själv då... jo jag sprang och sprang utan att egetligen röra bollen så värst mycket, jag hoppas att löpandet gjorde någon nytta ialla fall även om det inte kändes så.
I vilket fall som helst så blev det en pinne i Läckeby och faktiskt även en (whisky)-pinne i skrivande stund.
image6
Så här ser en forsare ut efter match. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle och förställer Nicke J som tyvärr inte var med ikväll.

I morgon avgörs schlagerfestivalen i Helsingfors. Man får nog titta en liten stund i alla fall men först och främst är det VM-semi mella Sverige och Canada och den matchen måste ses. Sverige har gått till minst semi 14 av dom 17 senaste VM-slutspelen. Säga vad man vill om Tre Kronor men det är imponerande....

Nu får det bli en betapet och en liten slurk whisky till...

/~~/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0